Uw boekhouding uitbesteden, of zelf doen?

 

  • Organiseren van uw financiële administratie
  • Online met u meekijken in uw administratie
  • Controleren van uw financiële administratie
  • Verwerking van uw boekhouding en/of ondersteuning daarbij

 

Het verwerken van uw administratie is een voortdurend proces, waarbij het vastleggen, beoordelen, controleren en corrigeren om veel aandacht kan vragen. WG-F Administratie en Belastingadvies kan u hierbij dagelijkse ondersteuning bieden, en op uw verzoek adviseren in het verbeteren van werkwijzen.

 

De administratie verwerken met een boekhoudpakket

Het verwerken van uw administratie kunt u zelf uitvoeren, of uitbesteden.  Een online boekhoudpakket is een aanbeveling, zodat uw boekhouding direct in beeld is, wanneer u een vraag heeft. Hierdoor kunt u zelf de boekhouding verwerken, met online ondersteuning. Uw boekhouding wordt daarna gecontroleerd voor een belastingaangifte, rapportage of jaarrekening.

Er zijn diverse boekhoudpakketten verkrijgbaar bij softwareleveranciers; u kunt in (bijna) ieder pakket een exportbestand maken (“auditfile”), waarmee de boekhouding in een ander softwarepakket kan worden geïmporteerd.

Wanneer u een pakket heeft gekozen, moet de administratie worden ingericht, waarbij er standaard instellingen gemaakt worden. Dit kan het werken met de boekhouding een stuk eenvoudiger maken.

U kunt een groot aantal bonnen, facturen, bankafschriften en overeenkomsten ontvangen van leveranciers. Daarnaast maakt u zelf verkoopnota’s als u goederen levert of diensten verleent. Wat voor het verwerken van de boekhouding belangrijk is, is het organiseren van de stukken. Zonder een juiste organisatie, kunt u het overzicht verliezen en kan er veel tijd verloren gaan. Een handige manier is het scannen van uw facturen en bonnen, en ze online te bewaren. Hierdoor kunt u een eenvoudige verzameling maken van uw administratieve stukken, en hoeft u geen ordners te bewaren. Veel moderne boekhoudpakketten kunnen digitale facturen en bankafschriften importeren en verwerken. Let er wel op, dat u de stukken 7 jaar lang (veilig) moet bewaren!

 

Automatisering van de boekhouding

  • Eenvoudig en snel uw boekhouding regelen
  • Digitaliseren van uw administratie: uw boekhouding zonder papier
  • Automatiseren van uw administratieve verwerking

 

Door de nieuwste innovaties op gebied van automatisering en boekhoudsoftware, wordt het steeds eenvoudiger om uw eigen boekhouding zelf te regelen. Wanneer u voor een online boekhouding kiest, is het mogelijk om uw bonnen en facturen te scannen, mailen of uploaden. U kunt daarna uw stukken handmatig, gedeeltelijk automatisch, of volledig automatisch (laten) verwerken en archiveren. Uw budgethouder kan, optioneel, daarna nog akkoord geven voor de (automatisch) verwerkte stukken. U kunt hierdoor veel tijd besparen, en uw kantoor moderniseren, zodat u geen stapels papier meer hoeft te bewaren. Goed voor het milieu, en goed voor uw eigen rekening.

 

 

Voor meer informatie over de organisatie van WG-F Administratie en Belastingadvies, kunt u verder lezen op de pagina Over WGF.

 

Terug naar het overzicht